Η επεξεργασία του δέρματος και η τελική του χρήση για τις ανάγκες μας είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη ολόκληρου του ανθρώπινου πολιτισμού. Για αυτό το λόγο, εκτιμούμε απεριόριστα το συγκεκριμένο υλικό, το αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εγγυόμαστε την ορθή χρήση και διάθεσή του προς τους καταναλωτές. Πιστεύουμε πως η κοινωνική και αισθητική αξία ενός δερμάτινου χειροποίητου προϊόντος ξεπερνάει την οικονομική του αξία.
Χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά δέρματα χωρίς πρόσθετα χημικά. Το φυσικό άβαφο δέρμα έχει την ιδιότητα να ωριμάζει με το πέρασμα του χρόνου, κάτι που προσδίδει στα προϊόντα μας επιπλέον ομορφιά και μοναδικότητα. Λόγω της φυσικότητας του δέρματος, θα παρατηρήσετε το χρώμα να αποκτά μια πιο σκούρα απόχρωση και η υφή του να αλλάζει. Αυτό συμβαίνει, κυρίως, εξαιτίας της καθημερινής χρήσης και της έκθεσης του άβαφου δέρματος στο φως του ήλιου.

Συνεπώς, η αισθητική αξία του προϊόντος αυξάνεται όσο περνάει ο χρόνος ενώ, το δέρμα ωριμάζει με φυσικό τρόπο. Επίσης, τυχόν μικρά σημάδια ή χρωματικές σφουματούρες θεωρούνται στοιχεία που ενσωματώνονται απολύτως φυσιολογικά στην επιφάνεια του δέρματος, προέρχονται από το φυσικό τρόπο επεξεργασίας του υλικού, αποτελούν τεκμήριο της γνησιότητάς του και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σημεία αδυναμίας ή κακής μεταχείρισης.

Η φυσική πατίνα του χρόνου πάνω στην επιφάνεια του δέρματος αποτελεί την απόδοση αισθητικής αξίας στο χειροποίητο αγαθό. Προτείνουμε να περιορίσετε κατά το δυνατό την επαφή του προϊόντος με το νερό σε κάθε μορφή του, όπως για παράδειγμα στη θάλασσα, την πισίνα, τη βροχή, το ντους ή αλλού, καθώς ενδέχεται να επιφέρει ανεπιθύμητες αλλοιώσεις στο προϊόν ή χρωματισμούς στο δέρμα.

Υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας, περιποίησης, γυαλίσματος, βαφής, καθαρισμού και αδιαβροχοποίησης για κάθε τύπο δέρματος τα οποία μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε από τα κατάλληλα καταστήματα. Αυτά τα εξειδικευμένα προϊόντα είναι τα μόνο που προτείνουμε σε περίπτωση που θελήσετε να φροντίσετε κάποιο από τα σανδάλια ή τις τσάντες μας. Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές αναφορικά με τη φροντίδα του δέρματος.