σανδάλια στη στοά

Η επιχείρηση “Σανδάλια στη Στοά” δραστηριοποιείται αυτοτελώς στο χώρο του λιανικού και του ηλεκτρονικού εμπορίου, με δύο φυσικά και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, αντιστοίχως. Η ιστορία μας ξεκινάει το 1941 με τον παππού Ιωάννη Παπαθεοδωρίδη, Έλληνα πρόσφυγα από την Καππαδοκία, να ιδρύει στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας κατάστημα ιματισμού και υπόδησης. Το κατάστημα στεγάστηκε εντός ενός ιστορικού νεοκλασικού κτιρίου, το οποίο ανεγέρθηκε το 1857 με παράπλευρη εμπορική στοά, όπου και βρίσκεται το φυσικό μας κατάστημα ακόμα και σήμερα.

Πλέον, η τρίτη γενεά της επιχείρησης εξειδικεύεται στο χώρο της σανδαλοποιείας και των δερμάτων. Τα ταξίδια, οι ιδέες, το πολιτιστικό δούνε και λαβείν, ο σεβασμός στην ιστορία και η μοντέρνα αντίληψη για την αισθητικής αξία αποτελούν τους τρόπους δουλειάς μας. Ως εκ τούτου, τα προϊόντα που σας παρουσιάζουμε είναι αποτέλεσμα ενός χρυσού παντρέματος.

Οι παραδοσιακές τεχνικές στο χώρο της σανδαλοποιείας παντρεύονται τις μοντέρνες σχεδιαστικές ιδέες και αντιλήψεις για τη διαχείριση των υλικών. Εμπνεόμαστε από την πολιτιστική ανταλλαγή που λαμβάνει χώρα στις σύγχρονες κοινωνίες, όχι μόνο για να οικειοποιηθούμε το διαφορετικό, αλλά περισσότερο για να αναδείξουμε την πλούσια τοπική κληρονομιά, όπως αυτή μπορεί να αποτυπωθεί ακόμα και πάνω σε ένα ζευγάρι σανδάλια.